Lumpia Shanghai (vårruller)
Jeg hadde en filippinsk venninne på besøk en dag og hun lærte meg å lage vårruller.
Det er de beste vårruller jeg noen gang har spist! :-) Så jeg vil jo gjerne dele litt med dere da, og kanskje setter dere i gang med å lage egne vårruller.
I Vietnam heter retten Chả giô`. På Filippinene heter den lumpia, som er et lånord fra kinesisk.
1. Tyj spring roll pastry 40 sheets (det er grønn farge)- er å få kjøpt på Asiatiske butikker
2. Food seasoning Ajinomoto (oransje farge) - er å få kjøpt på Asiatiske butikker
3. Øster saus- - er å få kjøpt på Asiatiske butikker
4. Hodekå - en liten
5. Gulrot
6. Selleri
7. Kylling kjøttdeig
Olje til steking/surring - ikke vær redd for å bruke, kjedelig om det svir seg i bunnen av kjelen
* Kutt opp grønnsakene i julienne (fyrstikk strimler)
- ja, det tar litt lang tid, men det er verdt resultatet
*Stek kyllingkjøttdeig, smak til med Food seasoning Ajinomoto (krydder).
* Ta ut pastry sheet fra fryseren, legg pakken i varmt vann for tining.
* Bland grønnsakene sammen med kjøttdeigen og la dem surre i oljen til en fin blanding.
Hell på litt østersaus, og smak til med mere krydderblanding om du føler for.
* Hell kjøtt/grønnsaksblandingen over i en sil og la fettet renne av. La det kjøle seg ned slik at du kan jobbe med blandingen.
* Legg så litt av kjøtt/gr.sak blandingen over på et pastry sheet som vist her.
Det er de beste vårruller jeg noen gang har spist! :-) Så jeg vil jo gjerne dele litt med dere da, og kanskje setter dere i gang med å lage egne vårruller.
I Vietnam heter retten Chả giô`. På Filippinene heter den lumpia, som er et lånord fra kinesisk.
Her er hva du trenger:
2. Food seasoning Ajinomoto (oransje farge) - er å få kjøpt på Asiatiske butikker
3. Øster saus- - er å få kjøpt på Asiatiske butikker
4. Hodekå - en liten
5. Gulrot
6. Selleri
7. Kylling kjøttdeig
Olje til steking/surring - ikke vær redd for å bruke, kjedelig om det svir seg i bunnen av kjelen
* Kutt opp grønnsakene i julienne (fyrstikk strimler)
- ja, det tar litt lang tid, men det er verdt resultatet
*Stek kyllingkjøttdeig, smak til med Food seasoning Ajinomoto (krydder).
* Ta ut pastry sheet fra fryseren, legg pakken i varmt vann for tining.
* Bland grønnsakene sammen med kjøttdeigen og la dem surre i oljen til en fin blanding.
Hell på litt østersaus, og smak til med mere krydderblanding om du føler for.
* Hell kjøtt/grønnsaksblandingen over i en sil og la fettet renne av. La det kjøle seg ned slik at du kan jobbe med blandingen.
* Legg så litt av kjøtt/gr.sak blandingen over på et pastry sheet som vist her.
Brett og rull sammen som vist på bildet nedenfor
Bruk 1 egg til å "lime" sammen vårrullen. Her kan du også bruke vann om du vil, men jeg foretrekker egg da det henger bedre sammen.
Og VIPS:
FERIG RESULTAT --> LUMPIA SHANGHAI ( VÅRRULL)
Og da er det bare til å fryse ned eller steke til middag med engang.
Du kan bruke frityrgryte, eller gjøre som meg - bruker olje i stekepannen!
VEL BEKOMME!!!! :-)
Kommentarer