Årets sommerferie


 Ja, som overskriften sier så har vi hatt oss sommerferie nå på høsten. Det var utrolig deilig å komme til sol og varme når været har vert som det har denne sommeren. 
Alle har reist rundt hele sommeren og nytet godt av både sol og varme andre steder 
og ENDELIG var det våres tur! 
Dette var også første flyturen for vår lille prinsesse - og vi må jo si hun besto med glans! Har jo hørt mye om at barn får mye trykk i ørene - og av egen erfaring vet jeg at dette gjør forferdelig vondt- Så vi var veldig spent på hvordan dette ville gå. Men hun gav ikke fra seg et eneste skrik på hele flyturen. Hun smilte og lo og alle andre passasjerer rundt oss smilte tilbake og pratet med henne. Vi fikk mye skryt over den flinke, smilendes og søte prinsessa våres. Og da ble selfølgelig mamma og pappa veldig stolte! :-) Når hun ble trøtt la vi henne oppå matbrettene våres og der sov hun godt og lenge! :-)

Hun elsker også de flotte "peke-bøkene" hun fikk av min gode venninne, så det var ikke vanskelig å underholde henne når en hadde disse flotte bøkene. 
Kan anbefales til alle med små barn!

Denne gangen gikk reisen til Gran Canaria - Maspalomas. Det er ca.15 minutters sparsertur fra hjertet av Playa del Ingles.Vi bodde på et bungalow-kompleks som heter Club Vistaflor og der fikk vi en 2 etasjers bungalow til rådighet!! Lyst og fint var det, men jeg skulle ønske renholderene i Spania visste hva en mopp er. Men slik er det jo når man selv jobber med slike ting....mye kunne vert bedre.. :-)



I første etasje var det kombi stue/kjøkken og oppe var det bad og soverom. Helt topp!! Det var også aircon på soverommet- men den brukte vi ikke da  vi tenkte på vår lille prinsesse! Så vi har da svettet litt om natten, men det gikk helt greit! :-) Vi har iallefall holdt oss friske alle tre. Temperaturen lå på mellom 23-28 grader på dagtid
- og på natten var det alt fra 18-23 grader.


Bassenget var ikke oppvarmet enda, så det var litt kaldt noen dager 
- men bading må til når det er godt og varmt! 


Og prinsessa stor koser seg når hun kommer i det våte element!  
Hun var så heldig at hun fikk låne den flotte Bamse-UV drakten av Jojo før vi reiste. 
Den var god å ha på når solen steikte som verst slik at hun fikk bade
i bassenget med alle smilende "fans" rundt bassengkanten.
Hun ble den lille maskotten på Club Vistaflor disse 14 dagene vi var der.
ALLE snakket om henne og alle elsket henne! :-)

Takk for lånet Jojo!!

Vi traff mange hyggelige mennesker på Club Vistaflor. Som sagt så elsket alle vår lille prinsesse og med henne var det veldig lett å komme i kontakt med forskjellige folk der nede. Vi hadde et hyggeligt ektepar fra Norge som naboer den første uken som vi pratet en del med før de vendte nesen hjemmover, og ikke minst traff vi "Nanny" og "Grandpa" - et pensjonist par fra England. Nanny kunne lett ta med seg prinsessa i vognen på tur slik at vi kunne få nyte middagen i fred og ro..
(ikke det at jenta våres bråker så mye.....hun er stillheten selv)
Hun kom med Stop Biting til meg da jeg ble bitt av de hersens myggene -som jeg ikke tåler. De gjorde alt de kunne for at vi skulle hadde det godt rett og slett!!! :-) 

Vi var også mye sammen med et vennepar som bor i Puerto Rico 
og jeg tror de falt helt og holdent pladask for vår skjønne lille prinsesse. 
Jeg og min kjære var så heldig at vi fikk gratis SPA av de inkl. barnevakt. 
Så da var det bare å levere prinsessa på toppen av fjellsiden i Puerto Rico og kjøre seg en liten tur til Gloria Palace Amadores Spa og nyte 
2 og 1/2 time med sjøvann som var oppvarmet til rundt 33 grader.

Det var også et boblebad som holdt ca.37 grader og et isbad som holdt 16 grader.
 (som i sjøen på sommeren her hjemme). Det var veldig forfriskende å duppe seg i det kalde vannet innimellom - og i tillegg var det frisk frukt, kaldt vann og karameller som man kunne forsyne seg med. Tusen takk enda en gang til de to herlige folka som vi delte flere dager med!!! Savner dere allerede! :-) 
Prinsessa sender sine våteste kyss og varmeste klemmer.


Vi var også litt rundt om kring da vi hadde leiebil nesten hele ferien, Las Palmas - Veciendario - Puerto Rico - Puerto Mogan - Playa del Ingles og Arguineguin. Ble jo litt shopping også til min store fornøyelse! En av de første dagene var vi faktisk på IKEA for å handle litt barne vennlige nødvendigheter. Ellers var vi ute å spiste mange flotte steder.Og kveldene gikk, prinsessa var kjempe snill og tålmodig som vanlig. Her er noen av solnedgangene vi klarte få med oss! :-)

Solnedgang over båthavnen i PuertoRico
Solen på vei ned utenfor Puerto Mogan
 Og like vakkert var det i Arguineguin

Vi var også å frisket opp i minnnene fra 4 år tilbake da meg og min kjære traff hverandre her nede på Gran Canaria. Vi spiste på Greek Village der vi hadde vårt første date
 - og maten var herlig som den gangen for 4 år siden. 
Kan anbefale alle å unne seg et måltid på denne restauranten!!! :-)


En ting til jeg må fortelle om er en wok-restaurante i Las Palmas
 på et kjøpesenter som heter El Muelle. 
Her kan du spise så mye du vil for en fast pris. Der er en buffe-restaurante som har mange forskjellige sorter kjøtt, fisk, skalldyr og grønnsaker - alt rått.





Litt sushi er det også å ta av på buffèn og mange forskjellige friske frukter oppskjært.
Det ene buffet-bordet er fullt av forskjellige innbakte skalldyr, grønnsaker, poteter og mye annet godt! :-)


Du velger selv det du vil blande sammen og går så til kokken. Du velger en saus( 8 forskjellige smaker) som da kokken wokker maten din i menst du står og venter.


Og til avslutning på dette fantastiske måltidet så er det sjokolade fundue!!!


Du forsyner deg selv akkurat med det du vil ha av is, små kjeks til is,
og øser så mye sjokolade fra fonduen som du klarer over!!! 
Er du i Las Palmas - unn deg et måltid her!! Og prisen?? 
Vi betalte under 250,- for 2 personer inkl.drikke!!!

Flyturen hjem var en opplevelse i seg selv! 
En kulere kabinsjef tror jeg man skal lete lenge etter.
Han hadde så mange gode kommentarer - hele flyet runget i latter flere ganger på turen!
Og det er jo ikke vanlig med applaus lengre når en lander hjemme etter en sydentur, men denne karen fortjente hvert et klapp han fikk. *klapper enda* :-)

Nå nærmer det seg jul med stormskritt og undertegnede gleder seg stort til å feire sin første jul som mamma. Er nye opplevelser både for små og store!! :-) 
I Las Palmas er de også klar for jul og har vert det ganske lenge nå!


Kanskje denne ligger under treet i år...?? Hvem vet??  :-)


Ha en fortsatt fin høst!!!!







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

goodies

Lumpia Shanghai (vårruller)

hjemme igjen