littXtra.no

Hilde Lundgaard Grimstad driver butikken/nettbutikken littXtra.no
Hilde har alltid hatt et hjerte for de fattige og på sitt 3 årige opphold i Filippinene klarte hun å få gode kontakter og hun såg muligheten til å starte egen virksomhet som kan være med å hjelpe fattige i slummen i Manila.


I september i år åpnet littXtra sin første butikk i kjøpesenter, nærmere bestemt på Skedsmosenteret på Skedsmokorset. Varene som du finner i butikken/nettbutikken blir produsert av kvinner og menn på Filippinene. De produserer flotte vesker, smykker, bokser, rammer osv. av resirkulerte materialer. De klarer på denne måten å få inntekt, slik at de kan forsørge familien sin og sende barna på skole. Dette gjør igjen at de føler seg verdig og stolt, og de får troen på en fremtid.

littXtra samarbeider med 4 forskjellige kooperativer i Filippinene
Det er veldig stort fokus på opplæring, design og kvalitetskontroll.
Kooperativene holder kurser og seminarer for sine medlemmer og de har egne designere for produktene de lager. De tenker miljø! og varene de produserer er laget av resirkulerte materialer som potetgull-poser, juice kartonger, telefonkataloger, ukeblader osv.
Klikke deg inn HER og sjekk de flotte produktene.
Kanskje du finner noen juelgaver også!



Hilde reiser selv til Filippinene for å bestille varene, knytte nye kontakter og finne nye flotte produkter som hun tar med seg hjem til littXtra butikken.
”Lundgaard of Norway” produktene er håndlagde av talentfulle designere eller av små familieeide bedrifter på Filippinene med fokus på høy kvalitet og god design. De har fokus på miljø og rettferdig handel, også for deres designerprodukter. Du får mer informasjon ved å klikke deg inn HER. Jeg anbefaler et besøk!

"Lundegaard of Norway"

På Malterud Gård i Vestre Toten innredet de en "kårbolig" som en liten gårdsbutikk der de hadde salgsutstillinger. Nå holder de "åpent hus" ca.en gang i måneden, noe som de annonserer på sin facebookside. I desember skal de også ha julekalender tilbud, så det er bare å klikke seg inn å "lik" siden slik at du holder deg oppdatert!

Jeg har selv vert i Filippinene 2 ganger, 
og har sett hvor lite som egentlig skal til for å hjelpe.

Husk en ting:

Din handel hos littXtra.no er med på
 å skape en litt bedre verden.

Ha en fin dag!

Klem
Veronika



Kommentarer

Liza sa…
Så spennende, den må jeg titte innom ved leilighet.
Ha en god natt
Klem
Liza

Populære innlegg fra denne bloggen

goodies

Lumpia Shanghai (vårruller)

hjemme igjen